Homestyling

Hitta tips och inspiration för att själv göra en homestyling eller homestaging

Vad är homestyling? Homestyling är något man gör för att öka värdet på en bostad vid en försäljning. Det gäller med andra ord att göra bostaden attraktiv för potentiella köpare.


Homestyling tips

Homestyling också kallat homestaging kan vara svårt att göra på rätt sätt om man är övertygad om att homestylingen ökar värdet på bostaden. Problemet är att man är fast i hur hemmet ser ut, hur det bör se ut, detta för att man själv har inrett hemmet. Ska man sälja bostaden så kanske den ska inredas på ett annat sätt ur köparens ögon. Läste på en sida på nätet att mäklare anser att homestylingen kan höja priset med mellan 5 - 15 %. Man kan anlita inredare för att få homestylingen eller homestagingen gjord men detta kostar pengar. På nätet kan man hitta många tips, lämplig heminredning för att själv göra en homestyling eller homestaging i hela sin bostad eller i vissa delar, tex. badrum, kök och sovrum.

Om man nu bestämt sig för att sälja bostaden hur kan man då göra en homestaging. 1/ På egen hand genom eget tycke och smak, (rent och snyggt). 2/ Ta hjälp av tidningar, böcker och sidor på nätet homestylingar. Dessa två alternativ kostar inte mycket. 3/ Ta hjälp av företag som sysslar med homestylingar. Dessa företag har inredare som har kunskap om vad som för tillfället är inne, vilka trender som gäller och kommer. Kanske är det så att ett äldre par ska sälja sin bostad och köparna troligtvis kommer från en yngre generation, då vet många gånger dessa inredare vad denna yngre generationen vill ha då de söker bostad och kan därför förändra bostaden i den riktningen (homestylingen). Det finns mängder av böcker, tidningar och TV program om detta. Nedan två böcker om homestyling.

Homestyling : Gör det själv Homestyling - handboken : smarta tips när du säljer ditt hem

Böckerna heter : Gör det själv och Homestyling - handboken : smarta tips när du säljer ditt hem.

En bild på homestaging lånad från inspirerahomestyling.se.

homestaging

På sidan Styleroom finns många bilder uppladdade från deras medlemmar som man säkert kan dra nytta av vid homestylingen man själv ska göra, tips, inredningstips och lämplig heminredning kan man finna både i form av text och i bild.

Genom att köpa passande inredningar kan du åstadkomma en betydande styling. Förutom inredningsdetaljer och inredningar kan man åstadkomma homestylingen, homestagingen genom städning och ommöblering. Att använda konst, tex. tavlor kan man förändra sin bostad på ett upplyftande sätt. Besök konstbolaget för att se vad de har att erbjuda.

Söker du konst galleri, besök då sidan Konstgalleri.se, en samlingsplats på nätet för konstnärer i Sverige. Här kan du skaffa ett eget konst galleri på webben, träffa andra konstnärer och även sälja dina konstverk. Tavlor och konst som modern konst är lätt att hitta på nätet, sök på modern konst på tex. google och du får många länkar att välja mellan.

Nedan bilder på inredningsdetaljer som är typiska vid homestylingen, snittblommor, värmeljus och gardiner.

Snittblommor Värmeljus Gardiner

Några inredningstips att arbeta vidare på : Skapa en röd tråd, tex. en färg eller ett tema. Förändra belysningen. Förändra belysningen. Koncentrera konsten, ramar, avstånd mm. Färgglada textilier. Konstverk med kakel. Möblera om.

Hitta tips om homestyling på nätet

Nedan länkar till sidor som kan vara till hjälp om du vill höja värdet på din bostad genom en styling eller homestaging eller kanske du söker en inredare som kan hjälpa dig.

agenthome fusuma housing
introinred ljuvarum sköna hem
styleroom

Använd lämlig inredning vid homestyling

Nedan sidor som sajten innehåller

Startsida Auktioner Badrum
Belysning Tavlor - konst Byggvaruhus
Böcker om heminredning Dukar - kuddar Fondvägg
Inredningstips Hantverk-Hemslöjd Inredningshjälp
Hemtextil Heminredning Sovrum
Inredningsbutiker Inredningsböcker Inredningsdetaljer
Vardagsrum Inredningstidningar Kabelkanal
Kök Lyktor Mattor
Tidningar Möbler