Slöjddetaljer

Via de länkar och annonser som finns på sidan kan du finna tillverkare, återförsäljare och butiker av slöjddetaljer och för den som önskar slöjdmaterial. Det finns både billigt och dyrt slöjdmaterial, att göra slöjddetaljer som hobby kanske det räcker med lite enklare hobbymaterial.

Att använda slöjddetaljer och hantverk i sin heminredning skapar en personlig inredning. Nedan ett typiskt svenskt hantverk, en dalahäst.

Hemslöjd

Läs om olika hantverk och hemslöjd. Ur innehållet : Boken innehåller 27 modeller i ull, bomull och lin, inspirerande färgbilder, teknikbeskrivningar och läsning om modern och folklig virkning.

Tid att virka

För dig som vill tillverka slöjddetaljer. Första slöjdboken. Ur innehållet : Första slöjdboken presenterar ett 20-tal underbara föremål som barnen kan göra själv: enkla djur, roliga leksaker, praktiska prylar och snygga smycken.

Första slöjdboken

Tänker du göra slöjddetaljer i läder och behöver slöjdmaterial så ska du besöka butiken Tjäderläder. Om denna butik kan man läsa följande : Tjäder Läder AB förser landets läderslöjdare med allt de behöver i form av verktyg, förbrukningsmaterial, litteratur samt skinn och läder av hög kvalitet. Vi tillverkar också egna produkter i form av ryggsäckar och väskor i vackert naturgarvat skinn. Vår verksamhet omfattar även legoarbeten såsom stansning och tillskärning.

Använd nätet för att köpa billigt slöjdmaterial för att tillverka slöjddetaljer.

Den första boken heter silversmide. Något ur innehållet : Silversmide är ett flertusenårigt hantverk. Men även namnet på detta hantverks produkter. Denna bok är en konkret yrkesbeskrivning. Den ger även inblickar i silversmidets kulturhistoria.

Silversmide

Den andra boken heter Hemslöjd : Lär dig virka muddar. Något ur innehållet : Här, i sin andra bok på Hemslöjdens förlag, delar hon med sig av intrikata strukturer, spännande färgställningar och grafiska effekter. Allt omsatt i muddar.

Virka muddar

Nedan ett vackert hantverk, en halmbock, en slöjddetalj som passar att inreda med juletid.

Hantverk

Köp hobbymaterial i trä på nätet. Där kan man också köpa olika slöjdverktyg.

Slöjddetaljer på nätet

Slöjddetaljer passar för en del utmärkt att använda i sin heminredning. Har själv många slöjddetaljer på olika platser i huset där en del är väl synliga och och några är undanställda. De slöjddetaljer jag har är alla tillverkade av nära och kära samt några av dessa har jag själv gjort. De flesta av dessa slöjddetaljer kommer från barnens tid i skolan, från syslöjden och träslöjden. Slöjddetaljer som jag har är tex. tidningsställ, brudkista, väggbonader, nyckelskåp, tomtar och troll, smörknivar och fiskeknivar. Längre ner på sidan hittar du kataloger från Panduro och Slöjddetaljer. Klicka på katalogerna för att komma till deras butiker för att ladda hem dessa. Använd nätet för att köpa billigt slöjdmaterial tex. hobbymaterial i trä. Du kan också hitta annat slöjdmaterial som skinn och läder samt många olika slöjdverktyg.

Är man intresserad av hemslöjd, hantverk och slöjddetaljer inte att bara titta på eller att använda som heminredning, utan att själv utöva någon form av hantverk kan böckerna på sidan vara ett första steg till att hitta inspiration eller hjälp om du redan startat med något eget projekt inom hemslöjd. Nedan hittar du några tidningar innehållande hemslöjd, konsthantverk och annat handarbete. Du kan säkert också hitta olika typer av slöjdmaterial eller hobbymaterial. Klicka på en tidning för att läsa mera om innehållet.

Konsthantverk Disajn Form Konstperspektiv

Något om innehållet från tidningen konsthantverk : Tidskriften Svenskt konsthantverk ska ge läsaren alla tänkbara aspekter på konsthantverket, inte bara materiella.

För dig som vill göra egna slöjddetaljer och söker olika typer av hobbymaterial kan besöka butiken skapamera. Skapamer etablerades år 2010 i syftet att sprida skaparglädje i Sverige genom att tillgängliggöra pyssel-, hobby- och hantverksprodukter på nätet till bra priser. Besök deras butik för att köpa bra och billigt slöjdmaterial, tex. hobbymaterial i trä.

Man kan vara intresserad av hemslöjd dels att köpa hemslöjd för att man tycker det är snyggt och vackert eller så är intresset att själv tillverka hemslöjd som man kan sälja eller behålla för eget bruk. De tidningar, böcker och länkar till andra sidor ger dig möjlighet att både kunna hitta och köpa hemslöjd samt att börja tillverka hemslöjd eller tom bli ännu bättre på att tillverka den hemslöjd som man idag gör. Ett annat sätt är att gå på kurs i hantverk och slöjd. Längst ner till vänster hittar du länkar som leder till utbildning inom hemslöjd. Mycket hantverk och hemslöjd kan idag många gånger köpas billigt på nätet, dels via återförsäljare, tillverkare och annonser. Sök på google och du hittar detta stora utbud av olika detaljer inom hemslöjd. Dalahästen är ett typiskt hantverk från Sverige.

Nedan länkar till butiker, butiker, tillverkare och återförsäljare av hemslöjd, slöjddetaljer, slöjdmaterial, hobbymaterial i trä mm och hantverk. Man kan också köpa olika slöjdverktyg och material som skinn och läder att slöjda med.

Nedan ser du två exempel på hur slöjddetaljer kan se ut, med slöjd, både trä- och syslöjd kan många snygga detaljer framställas. Som detaljer till heminredning passar dessa alldeles utmärkt, för de som gillar denna typ av hantverk. Förutom ovanstående länkar kan du också titta på sidorna inredningsbutiker och inredningsdetaljer där fler länkar finns. Små enkla medel som tex. ett snyggt slöjdat schackbräde kan åstadkomma förändringar. Det är inte bara de stora inredningsdetaljerna som tex. en bokhylla som ger ett bra resultat.

slöjddetaljer slöjddetaljer

Mycket om hemslöjd, hantverk och slöjddetaljer finns att hitta på sidan newsbrook, en tidning på nätet om slöjd, hantverk och nyheter. Svenska hemslöjdsföreningarnas riksförbund hittar du här.

Hittade en sida på nätet som genom eget hantverk som bla. tillverkar halmbockar, lyktor och tomtar som finns till försäljning. Sidan heter halmbocken. Intressant att här kunna följa de olika stegen för att tillverka halmbockarna. Bilden till höger på halmbocken kommer från denna sida. Detta kan verkligen uppmuntra andra att börja med hemslöjd.

Klicka på katalogerna nedan för att hitta hobbymaterial om du ska göra slöjddetaljer, kataloger från Panduro och Slöjddetaljer.

slöjddetaljer slöjddetaljer

Ska du slöjda så behöver du slöjdverktyg. Dessa verktyg kan man köpa på nätet av flera olika butiker. En som säljer sljjdverktyg är Historiska Handels Huset. Här hittar man verktyg till att slöjda, tex. bänkhyvlar, knivar och stämjärn.

innehåll

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av slöjddetaljer, slöjdmaterial, hobbymaterial samt om hantverk och handarbete.

Söker du slöjdmaterial eller hobbymaterial för att tillverka slöjddetaljer, besök Skapamera, en återförsäljare med butik på nätet för den som är intresserad av slöjddetaljer. Besök deras hemsida för att köpa billigt hobbymaterial till att göra egen hemslöjd

Nedan typisk slöjddetalj från Sverige, dalahäst.

slöjddetaljer

Nedan böcker om olika slöjddetaljer, hantverk och hemslöjd.