Växtbelysning

Växtbelysning, växtlampa och blombelysning för att använda inomhus och utomhus

Att på nätet hitta företag, återförsäljare och butiker där man kan köpa belysning till växter att använda inomhus och utomhus är lätt. En bostad innehåller som regel många olika slag av växter tex. blommor och grönsaker.


Växtbelysning inomhus och utomhus

Har man dessutom en trädgård så ökar antalet växter betydligt. Med växtbelysningar kan man dels visa upp sina växter, blommor, buskar mm även under den mörka delen av dygnet samt att få växter och grönsaker att må och frodas bättre. Det finns olika lampor att använda i växtbelysningar, tex. lampor av låg energi, led och lysrör. Man vill givetvis att kostnaden för att driva växtbelysningarna ska vara så låg som möjligt men samtidigt uppfylla de önskemål man har. Använd nätet för att köpa en billig blombelysning, plantbelysning eller växtbelysning. Det finns idag många återförsäljare av belysning för växter inomhus och utomhus.

På denna sida hittar du både bilder och texter som leder vidare till butiker och återförsäljare av belysning till växter och blombelysning för att använda inomhus och utomhus. Nedan en butik du hittar på nätet som säljer växtbelysningar för för att använda inomhus och utomhus. Bilderna nedan är hämtade från Conrads butik.

växtbelysning växtbelysning

Innan växterna behöver belysas så ska de planteras. Nedan bilder på ett planteringsbord i plast, besök Planteringsbord.se för att läsa mera.

planteringsbord planteringsbord

Ska du köpa växtbelysningen så kan tipset vara att läsa vad andra har för erfarenheter av växtbelysningar. För att få veta mer om växbelysningar, lampval, butiker och återförsäljare är ett tips att besöka sidan Odla.nu. Hittar man artiklar om växtbelysningar och blombelysning och kan man helt kostnadsfritt deltaga i deras forum som behandlar det mesta inom växter och trädgård.

Nedan en bild på en blombelysning lånad från sidan blomsterlandet.se för belysning för växter inomhus.

växtbelysning

Lysdioder eller led lampor är effektiva och alstrar ingen värmestrålning och passar därför bra som växtbelysning, tex. som långdagsbehandling för krukväxter som står under odling. En butik på nätet som säljer växtbelysningar är Gardenhome. Denna text är hämtad från deras hemsida : Nu har LED tekniken även slagit sig in på odlingsfronten och konkurrerar med annan odlingsbelysning. Mycket talar för användning av LED då detta är fördelaktigt för både plånbok och natur. Hittills har LED visat sig vara väldigt mycket mer effektivt än traditionell odlingsbelysning. På mycket lägre watt tal än traditionell odlingsbelysning har växtligheten har varit hög, skörderna har blivit goda, och kvaliteten på platan har varit bra. En lägre kostnad än vanliga lampor blir naturlig då LED tekniken inte förbrukar lika mycket elektricitet till att utföra samma arbete. Man minskat elförbrukningen med ca 80 % med en LED lampa jämfört med om du använt en traditionell lampa. Bilderna nedan är hämtade från deras hemsida.

belysning växter belysning växter

En tillverkare av växtbelysningar är Osram. På deras hemsida kan du läsa om Osram fluora. Något om Osram Fluora : Ljuset från dessa lysrör betonas på den blå och röda delen av spektrat vilket gör det perfekt för att stimulera fotosyntesen i växten. Resultatet är välmående växter. OSRAM FLUORA placeras ovanför krukväxter i köpcenter och kontor och de passar också bra för blomsteraffärer och växthus.

Passa på och besök annonsörerna på sidan för att kunna köpa en billig växtbelysning, plantbelysning och blombelysning. Ofta har de som annonserar erbjudanden och kampanjer i sin annonsering vilket gör att billiga växtbelysningar kan köpas. Innan man köper sin belysning ska man besöka flera av de som annonserar för att hitta den bästa och billigaste belysningen för priserna kan variera ganska mycket hos de olika återförsäljarna. Du kan också se bilder på växtbelysningar på deras hemsidor som kan fungera som tips och inspiration. Nedan en bild på en belysning lånad från sidan wexthuset.com för belysning för växter inomhus.

växtbelysning inomhus

På sidan wexthuset.com kan man läsa följande : Med rätt belysning kan man i princip odla vad som helst när som helst på året. Det största problemet brukar vara utrymme! En vanlig, gammaldags glödlampa gör ingen växt lyckligare. På för långt avstånd ger den för lite ljus och om den är tillräckligt nära blir växten bränd. Det finns i dag olika typer av belysning särskilt avsedd för växter. Vilken du väljer beror på placeringen och vad den skall användas till. Söker du en växtbelysning med lysrör då ska du besöka wexthuset.com. Nedan bilder på en armatur med lysrör

växtbelysning med lysrör växtbelysning med lysrör

Om den vänstra växtbelysningen : Drömlampan för uppdragning av sticklingar och fröer och ett utmärkt val för belysning av orkidéer. Passar mycket bra att använda under hela växtens livscykel och är utmärkt som tillskottsbelysning för övervintrande växter. Om den högra armaturen med lysrör : En underbar lampa för övervintring, plantuppdragning och tillskottsbelysning för tex. orkidéer. Med sin storlek täcker den ett rejält blombord där du kan övervintra dina växter, driva mängder med frösådder och sticklingar eller helt enkelt ge tillskott till dina växter så att de mår extra bra under hela året.

Kärt barn har olika namn, växtbelysning, blombelysning eller plantbelysning. Innebörden i dessa belysningar är samma medan utformning, ljusstyrs och lampor kan skilja. Via nätet kan man hitta information om vilken typ av belysning man ska ha till det som ska belysas. Man kanske söker växtbelysningar som ska se till att växterna växer på ett bra sätt eller så söker man en heminredningsdetalj i form av en blombelysning som endast ska fungera som en belysning av blommor och växter för att man ska kunna se de på ett snyggt sätt under de mörka timmarna. Man kan hos de som säljer dessa belysningar få information om belysningen kan användas inomhus eller utomhus eller båda delar, form av lampor till växbelysning, led, lysrör mm. Köpa växtbelysning på nätet och tillsammans få en utförlig information om det tekniska, besök de som annonserar på sidan eller de länkar som leder till butiker och återförsäljare av växtbelysningar, plantbelysningar eller blombelysningar.

Köpa växtbelysningar kan man tex. göra av Professional grow. Att läsa på deras hemsida : Vi har allt du kan önska dig när det kommer till växtbelysning. Dessutom älskar vi knepig frågor om HPS, MH, LED och Låg energi. Vårt mål är att ha samtliga sorters växtlampor på lager.

Återförsäljare av växtbelysning och blombelysning

Nedan länkar till återförsäljare och butiker av växtbelysningar, plantbelysningar och blombelysningar att använda inomhus och utomhus. Du hittar även andra typer av belysningar här samt olika typer av ljuskällor, lysrör, lågenergilampor, halogenlampor, växtlampor mm. Ofta är det så att de som säljer lampor och belysningar också säljer belysningar och lampor som passar att använda till krukväxter och blommor.

belid clas ohlson fagerhults belysning
IKEA Jula markslöjd
Nelson garden

Köp växtbelysningar och blombelysningar på nätet

Nedan sidor som sajten innehåller

Startsida Auktioner Badrum
Belysning Tavlor - konst Byggvaruhus
Böcker om heminredning Dukar - kuddar Fondvägg
Inredningstips Hantverk-Hemslöjd Inredningshjälp
Hemtextil Heminredning Sovrum
Inredningsbutiker Inredningsböcker Inredningsdetaljer
Vardagsrum Inredningstidningar Kabelkanal
Kök Lyktor Mattor
Tidningar Möbler